Om formulera

JagFrilagdFöretaget formulera som startades i mars 2015 är ett enmansföretag som drivs av mig, Lotta Silfverbrand.

Jag är en engagerad journalist/reporter med mångårig erfarenhet i branschen, dels som anställd, dels som frilans. Jag producerar redaktionellt material på uppdrag av redaktörer på traditionella tidningar och magasin. Jag skriver och fotograferar för artikelbyråer, magasin och lokalpress på flera orter. 

Jag vänder mig också till företag och organisationer, till vilka jag formger och layoutar framförallt tidningar. Allt efter beställarens önskemål och behov.

Som layoutare har jag erfarenhet från livsstilsmagasin, tidningsförlag och artikelbyrå. Min utbildning utgörs av en kandidatexamen i informationsdesign/textdesign vid Mälardalens högskola samt fristående kurser i grafisk form och bildhantering vid Forsbergs skola i Stockholm respektive Högskolan i Jönköping. Rent praktiskt har jag arbetat med grafisk form och layout sedan 2009, dels på tidningsförlag för kundtidningar, dels på livsstilsmagasinet Smile Magazine som jag också var redaktör för mellan 2012 och 2014. 

Som fotograf är jag självlärd. Min utrustning består i en Canon 5D Mark III samt objektiv för olika typer av fotosituationer.

Formulera har sin bas i Eskilstuna.